Ons vlees
Waar komt uw vlees vandaan?
De laatste tijd wordt er in de media veel over vlees en dieren gemeld, het leek ons een goed idee om u te informeren over de herkomst van ons vlees.
Allereerst zal in de het kort vertellen wat onze werkwijze is en hoe wij in het vak staan. Onze familie zit al generaties lang in de slagerswereld, wij voelen ons ook geen vleesverkopers, maar nog echt slagers. Wij werken nog zoveel mogelijk ambachtelijk en met de recepten die onze opa ook al gebruikte.
Soms wordt gezegd dat wij nog een ouderwetse slagerij hebben, dat zien wij als compliment. Wij werken met de normen en waarden die vroeger normaal waren. Dat dit succes op kan leveren blijkt wel uit het feit dat wij keuringen van TNO en tijdens vakwedstrijden altijd uitstekende resultaten halen. Daarnaast is Jos in 2008 uitgeroepen tot Meesterworstmaker van het jaar, in slagerskringen een zeer belangrijke erkenning.
Ook bij de inkoop gaan wij verder dan de meeste vleesverkopers.
Zoals onze opa en vader ook al deden kopen wij onze koeien nog steeds rechtstreeks bij de boer en niet bij de massale vleesfabrieken! De boer waar wij ons vee van hebben werkt nog zoals het volgens ons hoort, veel ruimte voor de koeien, in de zomer lopen ze nog lekker buiten. Ook krijgen ze eerlijk en natuurlijk voer zonder toevoegingen.
Ook bij de inkoop van ons varkensvlees leggen wij de lat erg hoog.
Waar de meeste supermarkten in de media roepen dat ze binnen enkele jaren met verantwoorder varkensvlees gaan werken is dit bij ons al lang het geval. De biggetjes die uitgroeien tot onze varkens worden niet gecastreerd.
De varkens hebben meer ruimte in de stallen en het voer dat ze krijgen wordt op een duurzame manier verbouwd. Ook duurt de reis naar het slachthuis nooit langer dan 2 uur, dus niet van de die enge beelden van uitgeputte en zieke varkens, maar in alle schakels, hart voor de dieren. Dit alles zorgt er niet alleen voor dat het vlees van veel betere kwaliteit is maar ook dat de dieren waar het vanaf komt een goed en eerlijk leven hebben gehad.
Met vriendelijke groet, Marcel, Sjaak, Yolanda, Dennis en medewerkers.